Här kommer några tips för att skapa en bättre hemsida. Se även vår första del på samma tema

1. Koppla samman hemsidan med andra tjänster

Om du har ett konto hos Facebook, Twitter eller Instagram kan det vara läge att koppla samman din hemsida med de olika kontona.

Via avdelningen Inställningar / Valfri HTML-kod kan du infoga widgets för att visa innehåll från Facebook, Twitter och Instagram direkt på din hemsida.

2. Länka högupplösta bilder

När du laddar upp dina bilder till din hemsida blir normalt bilderna förminskade till en mindre storlek. Du kan nu aktivera en inställning så även en högupplöst större variant av bilden automatiskt sparas. Den större varianten av bilden visas sedan om en besökare klickar på den förminskade bilden.

Du aktiverar funktionen i avdelningen Inställningar / Bilder och media. Klicka på bilden nedanför för att se ett exempel på den här funktionen.

3. Välj en snygg ramdesign för dina bilder

Via avdelningen Inställningar / Bilder och media kan du välja en ramdesign för de bilder du laddar upp. En ramdesign som många använder är en tunn, grå och enkel ram runt bilderna. Det ger en snygg men samtidigt diskret effekt.

4. Håll kontakten med dina läsare

För att utveckla din hemsida är det viktigt att hålla kontakten med dina besökare. Du kan då aktivera kommentarsfunktionen för olika sidor genom att klicka på knappen Alternativ... när du skapar eller redigerar en sida och välja Tillåt besökare att skriva kommentarer.

Du kan också aktivera gästboksfunktionen via avdelningen Inställningar / Avancerat.

Men ibland vill besökaren skicka ett mer privat meddelande. Istället för att publicera din e-postadress på hemsidan kan då ett kontaktformulär vara ett bättre alternativ.

Du aktiverar kontaktformuläret via avdelningen Profil / Kontaktformulär.